nieuws

Turkse hotels proberen Ramadan te overleven

Hotel

Nu de Ramadan voor het eerst sinds dertig jaar in het toeristisch hoogseizoen valt, proberen Turkse hoteleigeren het verlies te compenseren met hoge kortingen en speciale evenementen. Met name lokale toeristen blijven weg.

Turkse hotels proberen Ramadan te overleven

De Ramadan duurt in Turkije van 21 augustus tot 19 september. Tijdens deze periode onthouden de moslims zich van eten, drinken, seks en roken van zonsopgang tot zonsondergang.

Voor landen die de moderne kalender gebruiken, variëren de data en verschuift de Ramadan elk jaar tien dagen vooruit. Dit jaar begint de vastenmaand voor de eerste keer in de afgelopen 30 jaar in augustus, zo meldt de website www.turkije.blog.nl.

Daling toeristen

Er wordt een scherpe daling verwacht van het aantal lokale toeristen in deze periode. Sevinç Gökbel, afdelingshoofd van de Vereniging van Turkse Reisorganisaties, TÜRSAB, in Bodrum, vertelde persburau Anatolia dat de stad normaliter een groot deel van het lokale toerisme ontvangt. ‘De Ramadan zal zeker van invloed zijn op het inkomen door toerisme. Wij zullen proberen dit verlies te compenseren door middel van campagnes’, zei ze.

Voorzitter Ahmet Barut van de Turkse Hoteliers Federatie, TÜROFED, zei in een eerder interview dat het inkomen door binnenlands toerisme vorig jaar met 50 procent daalde gedurende de Ramadan. ‘We verwachten een daling van het aantal lokale en buitenlandse toeristen,’ zei hij. ‘We zullen proberen dit te compenseren met toeristen uit de EU-landen en Rusland.’

Reageer op dit artikel