nieuws

Twaalf jaar cel voor moord in Okura

Hotel

De rechtbank in Amsterdam heeft dinsdag de 33-jarige Erwin de L. veroordeeld tot twaalf jaar cel wegens doodslag op zijn vriendin. Hij sloeg haar vorig jaar juni in het Amsterdamse Okura-hotel zodanig in elkaar dat ze overleed. De straf is conform de eis van justitie.

Twaalf jaar cel voor moord in Okura

De rechters achtten het bewezen dat De L. zijn partner ‘op zeer gewelddadige wijze van het leven heeft beroofd’ en ‘zonder enige vorm van zelfbeheersing tegen haar is tekeergegaan’. De vrouw was al overleden toen agenten haar vonden in een kamer van het hotel. Haar lichaam zat onder de blauwe plekken en wonden. Verder had ze een scheurtje in haar lever, zes ribbreuken en hersenletsel.

Weekendverlof

De L. zat destijds enkele maanden in de gevangenis wegens zware mishandeling en was voor het eerst op weekendverlof. Met zijn vriendin was hij een dag naar Amsterdam gegaan en daar blijven overnachten.

De volgende ochtend belde de man het alarmnummer om te vertellen dat er iets mis was met zijn partner, een moeder van drie jonge kinderen. Zelf was hij toen al uit het hotel vertrokken, om zich pas enkele dagen later bij de politie te melden.

Reageer op dit artikel