nieuws

Tweede Frans tophotel dicht voor renovatie

Hotel

Naast het Ritz Hotel in Parijs sluit ook het luxe Hotel de Crillon aan de Place de la Concorde voor twee jaar haar deuren vanwege een ingrijpende renovatie. Het hotel krijgt naast nieuwe kamers ook een geheel nieuwe spa.

Tweede Frans tophotel dicht voor renovatie

Hotel de Crillon is het tweede Franse hotel dat de deuren tijdelijk sluit. Het Ritz Hotel gaat komende zomer voor een periode van twee jaar op slot, ook vanwege een ‘mega renovatie’. Hotel de Crillon gaat komende herfst – waarschijnlijk met ingang van 1 november – op slot, ook voor een ingrijpende verbouwing. De 365 mensen die er werken zullen ten tijde van de verbouwiing een steunregeling ontvangen en worden bijgeschoold. Na de verbouwing kunnen ze weer aan de slag.

Gasten kunnen in Parijs tijdens de sluitingen terecht in de recent geopende luxe hotels als het Mandarin Oriental, The Shangri-La en The W. Binnenkort opent ook nog een Peninsula Paris.

Hotel de Crillon op de Place de la Concorde is al sinds 1909 in gebruik als hotel. Het was daarvoor de privé-residentie van de graven van Crillon. Het hotel telt 147 kamers en varieren in prijs van 950 euro per nacht tot 8.200 euro. Ook sterzaak The Ambassadors van chef Christophe Hache sluit.

Reageer op dit artikel