nieuws

Tweede geïnteresseerde partij in Hof van Saksen

Hotel

Naast Roompot is er een tweede partij met serieuze interesse in het luxe vakantieresort Hof van Saksen in Drenthe. Roompot maakte vanochtend bekend een bod te hebben uitgebracht op het in financiële nood verkerende Hof van Saksen.

Tweede geïnteresseerde partij in Hof van Saksen

Het bericht van de tweede geïnteresseerde partij komt van Joost Ligthart, de huidige general manager van het vakantieresort. ‘Mensen die daadwerkelijk bij de overnamegesprekken betrokken zijn, zeggen dat er een andere interessante optie op tafel ligt,’ aldus Ligthart. Welke dat is, wil of kan hij niet bekendmaken.

Eigenaar van het vakantiepark vastgoedonderneming Phanos was niet bereikbaar voor een nadere toelichting op het bericht.

Vertrek Joost Ligthart

De overnameberichten van Hof van Saksen vallen samen met de aankondiging van het vertrek van Joost Ligthart (43) naar zes Veluwse Golden Tulip hotels van Full House Hospitality Management. De hotels liggen in Epe, Beekbergen (De Wipselberg en Tulip Inn de Veluwe),Hoenderloo (Victoria) Amersfoort, Golden Tulip en Tulip Inn Amersfoort, en de Golden Tulip in Loosdrecht.

‘Echt toeval. Ik kreeg de aanbieding van FHHM en wilde daarop gewoon geen nee zeggen. Ik ben een hotelman en dan komt er zoiets op je pad. Daarnaast heb ik een grote voorliefde voor de Veluwe; ik woon er zelf maar heb ook tien jaar De Sparrenhorst in Nunspeet gedaan waardoor ik het gebied heel goed ken.’

Exploitatie resultaten verhogen

Ligthart krijgt de taak om de kwaliteit van de zes GT hotels te verhogen en zo meer gasten te trekken. ‘De exploitatie resultaten moeten omhoog.’ Het is niet zo dat zijn voorganger, Martin Lindelauf, deze doelen niet kon bereiken. ‘Lindelauf heeft na de aankoop van de hotels uit het faillissement van Golden Tulip een hele goede basis neergezet. Ik mag die nu verder uitbouwen.’

Reageer op dit artikel