nieuws

Tweede overnamekandidaat voor Golden Tulip

Hotel

Naast Apollo Hotels & Resorts is nog een Nederlandse partij serieus geïnteresseerd in Golden Tulip. Voorwaarde voor deze partij is dat een faillissement van Golden Tulip wordt uitgesproken, voordat er een doorstart kan plaatsvinden.

Tweede overnamekandidaat voor Golden Tulip

Om welke partij het gaat, wordt woensdagmiddag rond 14.00 uur bekendgemaakt. Bas Tolmeijer van Apollo laat weten niet op de hoogte te zijn om welke partij het gaat. ‘Maar ik kan me heel goed voorstellen dat er volop interesse is in Golden Tulip’, aldus Tolmeijer.

De directeur van Apollo Hotels & Resorts liet woensdagochtend weten klaar te zijn voor een doorstart met Golden Tulip in de vorm van een fusie. Apollo heeft durfkapitalist H2 Equity Partners achter zich staan en beschikt zelf over de nodige kennis om hotels te leiden.

Tolmeijer zegt in gesprek te zijn met Golden Tulip. ‘We praten al heel lang met Hans Kennedie (ceo van Golden Tulip, red.). Het zou een mooi huwelijk zijn. We hebben alles tot onze beschikking; geld, kennis en motivatie. Juristen zoeken nu uit hoe verder te gaan.’

‘Op dit moment heb ik geen idee hoe onze kansen liggen. We hebben een sterke partner in H2 Equity Partners en hebben alles tot onze beschikking voor een fusie. Over de invulling van de poppetjes praten we laten. Als Hans Kennedie niet mee zou gaat, is dat heel jammer’, aldus Tolmeijer.

Woensdagochtend maakte de rechtbank van Utrecht bekend dat er twee bewindvoerders zijn aangesteld om het in surseance van betaling verkerende Golden Tulip te begeleiden. Dinsdagmiddag vroeg Golden Tulip uitstel van betaling aan na financiële problemen met het hotelmerk van Hans Kennedie.

Reageer op dit artikel