nieuws

Tweede Stayokay Wereldweekend

Hotel

Hostelorganisatie Stayokay organiseert voor het tweede jaar een volledig verzorgd kosteloos weekendje weg voor tweehonderd gezinnen die om welke reden dan ook een moeilijke periode doormaken.

Tweede Stayokay Wereldweekend

In het weekend van 14 tot en met 16 november overnachten en eten zeshonderd kinderen en ouders gratis in veertien hostels van Stayokay. Ook kunnen ze deelnemen aan allerlei activiteiten.

Vanwege het geslaagde debuut van het eerste Stayokay Wereldweekend vorig jaar, is het aantal deelnemende hostels en gezinnen in 2008 sterk uitgebreid.

Het weekend wordt georganiseerd voor (éénouder-) gezinnen met kinderen tot 12 jaar, die het financieel moeilijk hebben of in een sociaal isolement verkeren. De gezinnen zijn aangemeld door (jeugd)hulpverleningsinstanties. Het Nederlandse Rode Kruis en Humanitas hebben de aanvragen beoordeeld.

De Stayokay vestigingen in Apeldoorn, Bergen op Zoom, Dordrecht, Egmond, Elst, Gorssel, Maastricht, Nijverdal, Utrecht – Bunnik, Soest, Sneek, Terschelling, Texel en Valkenswaard nemen deel aan het Stayokay Wereldweekend.

Van de 3,4 miljoen kinderen onder de 18 in Nederland, leefde bijna 15 procent in 2005 in een huishouden met een inkomen rond of onder het bestaansminimum. Bij ruim een derde van deze kinderen duurde deze situatie al minstens drie jaar. In de praktijk betekent dit dat deze gezinnen te weinig geld hebben voor een dagelijkse warme maaltijd, en helemaal niet om op vakantie te gaan.

Tijdens het weekend in Stayokay kunnen ze even de zinnen verzetten, daarnaast krijgen ze tips over hoe ze hun sociale isolement kunnen doorbreken en informatie over de ondersteunende programma’s van Humanitas en Het Nederlandse Rode Kruis.

Meer berichten over Stayokay:

Reageer op dit artikel