nieuws

Twintig procent Amsterdamse hotels kampt met wandluis

Hotel

Eén op de vijf hotels in Amsterdam heeft last van wandluis. Het beestje teistert zowel de backpack-hotels als het hogere segment. Ongediertebestrijders hebben regelmatig paniekerige hotelbazen aan de lijn, met bij wijze van spreken de jammerende hotelgast met bebloede benen nog aan de balie.

Twintig procent Amsterdamse hotels kampt met wandluis

Robert Miltenburg, servicemanager bij ongediertebestrijder Rentokil in Het Parool: ‘Het is vijf jaar geleden wel begonnen in de backpack-hotels, maar tegenwoordig bestaat dat onderscheid niet meer. Je kunt hooguit zeggen dat backpackers meer kans lopen ‘bedwantsen’ op te pikken. Ze reizen met openbaar vervoer, hun bagage ligt op stapels, terwijl het duurdere publiek toch al gauw een luchtdichte Samsonite meeneemt. Nu met dit warme weer verspreidt de nachtelijke bloedzuiger zich ook nog eens extra snel.

Muizen

Rentokil heeft regelmatig paniekerige hotelbazen aan de lijn, met bij wijze van spreken de jammerende hotelgast met bebloede benen nog aan de balie. ‘Getalsmatig stelt de bedwants minder voor dan, zeg, de muis, maar de schrik is enorm. Het raakt direct de klanten van de hotels en het is een grote bedreiging voor zijn goodwill. Twintig procent van de hotels heeft ermee te maken. Maar het overkomt je: je krijgt een gast binnen met of zonder bedwantsen, dat is het.’

Kamer strippen

De besmette hotelkamer moet meteen geïsoleerd worden van de rest van het gebouw. Zo’n kamer moet helemaal gestript worden. Vloerbedekking, schilderijen, alles, want ze kunnen overal zitten.

Directeur Rob Penris van lowbudget hotel Hans Brinker gelooft niet dat ‘slechts’ twintig procent van de Amsterdamse hotels last zou hebben van bedwantsen. ‘Eén fout stuk bagage en je bent aan de beurt. Maar ik denk dat de meeste Amsterdamse hotels vooral last hebben van lege kamers.’

Reageer op dit artikel