nieuws

Uitgaansjeugd teistert Hotel Figi

Hotel

Schreeuwende, wildplassende en vernielende uitgaansjeugd. Hotel Figi in Zeist lijdt er onder. Zelfs financieel, want door de bezoekers van de nabijgelegen 2e Dorpsstraat veroorzaakte overlast cancelen touroperators hun boekingen voor Figi. En hotelgasten eisen korting.

Uitgaansjeugd teistert Hotel Figi

De hotelgasten klagen iedere zaterdag- en zondagochtend dat ze tot vijf uur ’s nachts hebben wakker gelegen, zegt Gerard Ruijs van Figi in het AD. De zware overlast van de naastgelegen uitgaansstraat speelt zich al tijden onder de ramen van de kamers van het hotel in het centrum af.

De druppel die de emmer voor Ruijs laatst deed overlopen was de vergunning die de gemeente verstrekte aan het nieuwe café Le Baron. Dat mag doordeweeks tot middernacht en in het weekend tot 02.00 uur open zijn. Ruijs, ook voorzitter van de lokale afdeling van Koninklijke Horeca Nederland, heeft daarop het overleg met de gemeente gestaakt.

Gerechtelijk

KHN c.q. Ruijs is het niet eens met de verleende vergunning. ‘De afspraak was, dat aan de 2e Dorpsstraat geen zware horeca meer zou komen. Alles wat nieuw in Zeist zou komen, zou tot maximaal middernacht open zijn.’ Figi overweegt om met bewoners van appartementencomplex De Posterijen de gemeente voor het gerecht te dagen.

De overlast op de 2e Dorpsstraat speelt overigens al jaren. Er werden camera’s opgehangen, een horecaconvenant afgesloten en meerdere malen werden cafés op last van de burgemeester tijdelijk gesloten.

Reageer op dit artikel