nieuws

Uitlaatgassen doden feestende hotelgasten

Hotel

Vijf tieners die een verjaardagsfeestje vierden in een hotelkamer in het Amerikaanse Miami, zijn omgekomen door uitlaatgassen van een auto. Ze hadden de motor van hun auto laten draaien in de garage onder hun kamer, meldde de politie dinsdag lokale tijd.

Uitlaatgassen doden feestende hotelgasten

De tieners hadden de auto geleend en de hotelkamer gehuurd om de negentiende verjaardag van Juchen Martial te vieren. Ze lieten de motor van hun Kia Optima draaien, omdat die eerder problemen had. Ze waren bang dat de wagen niet meer zou starten. Het giftige gas koolmonoxide uit de uitlaat steeg echter op naar hun kamer boven de garage.

‘We moesten de lucht uit de kamer wegblazen voordat we binnen konden’, aldus de politie. Koolmonoxide is geur- en kleurloos.

Reageer op dit artikel