nieuws

Utrecht controleert op vetafscheiders

Hotel

De gemeente Utrecht gaat de komende maanden horecaondernemers in de binnenstad controleren op het bezit van een vetafscheider. Deze is verplicht, maar niet alle horecazaken in de Utrechtse binnenstad hebben er één, weet de gemeente.

Utrecht controleert op vetafscheiders

Volgens de Wet Milieubeheer moeten horecagelegenheden die een keuken gebruiken over een vetafscheider beschikken. Met een combinatie van vetafscheider met slibvangput voorkomt de ondernemer verstoppingen of stankoverlast.

Riolen kunnen verstopt raken door lozingen van plantaardige of dierlijke vetten in de riolering. Deze vetten lossen niet op en hechten zich na koeling aan de rioolwand, waardoor de afvoercapaciteit van het riool afneemt. Dat heeft mogelijke verstoppingen, overstromingen, viezigheid, stankoverlast en hoge kosten voor herstel tot gevolg.

In de binnenstad van utrecht bevinden zich veel horecagelegenheden. Een aantal beschikt niet over een vetafscheider, blijkt uit een telefonische enquête door de gemeente.

Eind maart ontvangen de ondernemers van deze bedrijven een brief waarin wordt verzocht om een vetafscheider te plaatsen. Als dit niet binnen twee maanden is gebeurd, neemt de gemeente maatregelen, meldt zij op haar website.

Reageer op dit artikel