nieuws

Vakantiegeld nog niet uitgegeven aan vakantie

Hotel

boekingen voor de zomervakantie lopen nog steeds achter op vorig jaar. Tot en met mei zijn 12 procent minder vakanties geboekt, meldde reisorganisatie ANVR vrijdag.

Vakantiegeld nog niet uitgegeven aan vakantie

Vooralsnog is niet te zien dat mensen met het vakantiegeld op zak zijn gaan boeken”, zei een woordvoerster van de ANVR. Aan het begin van het jaar liepen de boekingen voor de zomerperiode – die voor de reisbranche loopt van 1 april tot 1 november – nog 18 procent achter op vorig jaar. ‘We zien nog steeds dat mensen lang wachten met boeken en dat het aantal boekingen beduidend lager ligt.’

Het aantal geboekte vliegvakanties ligt nu 19 procent lager. Vliegvakanties maken 49 procent uit van het totale aantal boekingen. Van de mensen die met het vliegtuig op reis gaan blijft 85 procent binnen Europa en gaat de rest verder weg. De Europese vliegvakanties staan nu op min 16 procent, de vakanties naar verre bestemmingen op een min van 29 procent. ‘Men zoekt het duidelijk dichter bij huis.’

Ook de boekingen van autovakanties lopen nog achter, maar met 6 procent veel minder dan de vliegvakanties.

De enige plus is te vinden bij de bus. Dan gaat het om rondreizen waarbij het vertrek vanuit Nederland is. Dat soort reizen zien in de boekingen een toename van 7 procent, maar maken maar 4 procent uit van het totaal aantal vakanties.

Reageer op dit artikel