nieuws

Vakantiepark Efteling december 2009 open

Hotel

Het nieuwe vakantiepark Bosrijk van De Efteling gaat op 11 december 2009 open. Het bedrijf heeft dat dinsdag bekendgemaakt bij een allereerste inkijkje. Bosrijk telt in de eerste fase duizend bedden en met een conservatief ingeschatte bezetting moet dat ongeveer 75.000 bezoekers per jaar meer naar het themapark trekken.

Vakantiepark Efteling december 2009 open

Manager Verblijfsrecreatie Coen Schelforst erkende dinsdag dat het genoemde aantal vakantiegangers slechts een marginale toename is voor de drie miljoen bezoekers die De Efteling doorgaans per jaar telt. Schelforst benadrukte echter dat de vakantieparkbezoekers veel meer geld zullen uitgeven en dat daarmee de grootste investering uit de geschiedenis van het sprookjespark is gerechtvaardigd. De Efteling betaalt voor de eerste fase van Bosrijk 46 miljoen euro.

Op een later moment moet het vakantiepark uitgroeien tot een verblijfsaccommodatie voor 2100 gasten. In het concept van Bosrijk blijven zij maximaal drie nachten per week. Het is zakelijk niet in het belang van De Efteling om langere arrangementen aan te bieden omdat de vakantiegangers hun vertier dan buiten het park gaan zoeken, legde Schelforst uit.

Bosrijk krijgt op 17 hectare grond appartementen en bungalows voor vier tot acht personen. Het gaat om huisjes in het bos, in de dorpsomgeving en om appartementen in een landhuis en in het poorthuis bij de ingang. Het vakantiepark komt te liggen op loopafstand van het sprookjespark.

In de laatste fase denkt De Efteling aan de realisatie van authentieke boerderijen op 66 hectare grond van het Loonsche Land dat grenst aan de golfbaan van het park.

Meer berichten over Bosrijk:

Reageer op dit artikel