nieuws

Vakbond houdt cao-apk’s voor medewerkers

Hotel

Uit onderzoek van FNV Horecabond blijkt dat werknemers hun eigen loonstrook niet altijd begrijpen. Daarom houden FNV Horecabond, FNV Catering en FNV Recreatie in juni en juli de jaarlijkse cao-apk’s.

Vakbond houdt cao-apk’s voor medewerkers

Een team van juridische specialisten reist door het land en geeft antwoord op vragen op het gebied van werk en inkomen, zoals vragen over de cao, loonstrook, vakantiedagen en pensioen.

‘We willen de drempel om vragen te stellen zo laag mogelijk maken. We doen dat door naar de mensen toe te komen en snel en gedegen een advies te geven. Verder bekijken we kritisch de meegenomen loonstrookjes, net als bij de apk van je auto weet je direct of het goed zit’, aldus Erwin Koevoets, teamleider juridische dienstverlening.

De eerst volgende drie cao-apk’s zijn op maandag 21 juni (Café Engels in Rotterdam), maandag 5 juli (Grand Café Frankendael in Amsterdam) en maandag 12 juli (Mövenpick Hotel Voorburg in Voorburg).

Alle werknemers uit de horeca, catering en recreatie kunnen op deze dagen tussen 10.30 en 15.30 uur binnenlopen en gratis advies vragen. Dit geldt ook voor niet FNV-leden. In september volgt er weer een serie cao-apk’s op nader te bepalen data en locatie’s.

Reageer op dit artikel