nieuws

Van Aelst genomineerd voor Hoteliers of the World

Hotel

Marcel van Aelst van het Okura hotel in Amsterdam is genomineerd voor de prestigieuze internationale vakprijs Hotelier of the World. In november dit jaar wordt bekend of voor het eerst in de geschiedenis een Nederlander deze topprijs wint.

Van Aelst genomineerd voor Hoteliers of the World

Marcel van Aelst laat weten ‘apetrots’ te zijn op de nominatie voor de vakwedstrijd Hotelier of the World, georganiseerd door het toonaangevende vakblad Hotels Magazine van Reed Business.

‘Het is best een beetje gek’, erkent Van Aelst. ‘Dat ik genomineerd ben voor zo’n grote internationale prijs. Het voelt heel geweldig. Ik ben trots maar ook realistisch’.

Realistisch omdat de concurrentie zwaar is, stelt Van Aelst. ‘De drie andere genomineerden zijn Stephen Bartolin van The Broadmoor in Colorado, Francois Delahaye van Hotel Plaza Athénée in Parijs en Paul Leone van The Breakers in Florida. Het is een tough competition. Maar ik heb 25 procent kans’, grapt de opgewekte hoteldirecteur.

De nominaties zijn net bekendgemaakt door Hotels Magazine. De winnaar wordt bepaald door de lezers van het toonaagevende hotelblad. Die kunnen hun stem uitbrengen op één van de vier genomineerden. De uiteindelijke winnaar wordt later dit jaar in november in New York bekendgemaakt.

Marcel van Aelst is naast directeur van het Okura in Amsterdam ook lid van de directie van de Japanse hotelketen Okura. In die rol is hij nauw betrokken bij nieuwe projecten. Zo stuurt hij de leiding van de bouw van nieuwe Okura hotels in Macau en Bangkok. Verder werkte Van Aelst in het verleden onder andere voor tophotels in Denemarken en de Verenigde Staten.

Reageer op dit artikel