nieuws

Van den Ende zet zwaar in op zorghotels

Hotel

Theaterman Joop van den Ende heeft grote plannen met zorghotels en andere horeca-activiteiten in ons land. Het vastgoedbedrijf van Van den Ende voert momenteel gesprekken over de ontwikkeling van zogeheten zorgboulevards. Hierbij spelen zorghotels een belangrijke rol.

Van den Ende zet zwaar in op zorghotels

Dat meldt Het Financieele Dagblad op basis van uitspraken van directeur Alexander Lubberhuizen van Living City Property Performance.

Living City zegt in gesprek te zijn met twee ziekenhuizen in het midden van het land om het om te bouwen tot een zorgboulevard. Belangrijk onderdeel van deze zorgboulevards zijn zorghotels, voor mensen die net uit het ziekenhuis komen maar nog wel medische begeleiding nodig hebben.

Plopsaland

Living City is een relatief niet investeringsbedrijf van Joop van den Ende, die furore maakte in de theater- en televisiewereld. Het bedrijf kiest voor een thematische aanpak van de projecten. Zo is het op de Zuidas in Amsterdam betrokken bij een groot vastgoedproject waar onder meer een hotel, horecagelegenheden, een theater en winkels komen.

In Rotterdam is Living City actief met het thema ‘Kinderen’. Daar wil het dicht bij Ahoy een nieuw Plopsaland-park beginnen met een familiehotel met tweehonderd kamers in de nabijheid. Ook is Living City betrokken bij projecten in Maastricht en Utrecht.

Zorghotels zijn niet nieuw voor Van den Ende. In Beekbergen nabij Apeldoorn is Van den Ende actief in Parc Spelderholt. Parc Spelderholt bestaat uit een zorgteam, een horecateam, een activiteitenteam en een facilitair team.

Reageer op dit artikel