nieuws

Van der Most breekt met DeSmelt

Hotel

De overname van sport- en evenementencentrum DeSmelt in Assen door Hennie van der Most is van de baan. Van der Most krijgt de financiering niet rond. Daarmee gaat een streep door het plan van Van der Most om een hotel te bouwen bij DeSmelt.

Van der Most breekt met DeSmelt

De gemeente Assen stelt dat Van der Most de financiering niet rond kon krijgen. Van der Most legt op zijn beurt de schuld van het mislukken van de deal bij de gemeente neer.

‘Van der Most is zijn financiële verplichtingen niet nagekomen. Ook heeft hij sinds 1 mei geen huur betaald’, zegt wethouder Jaap Kuin van de gemeente Assen in het Dagblad van het Noorden.

Van der Most zegt op zijn beurt: ‘als ik weg moet, haal ik alles eruit’. De succesvolle horecaondernemer heeft begin deze week de 150 personeelsleden van DeSmelt geïnformeerd over het afketsen van de overname. In een advertentie in het Dagblad van het Noorden zal hij verder tekst en uitleg geven.

Met het afketsen van de deal staat de toekomst van DeSmelt op het spel. Al zegt de gemeente Assen in gesprek te zijn met een ander bedrijf over de exploitatie van het centrum. Van der Most was aanvankelijk van plan om naast het moderniseren van DeSmelt ook een groot hotel te bouwen.

Reageer op dit artikel