nieuws

Van der Most flirtte met Kasteel Almere

Hotel

Hennie van der Most heeft interesse getoond in het Kasteel van Almere, het al jaren stilliggende grote hotelproject in de groeistad. De spraakmakende ondernemer zag af van het gebouw, omdat het volgens Van der Most ‘een bodemloze put is’.

Van der Most flirtte met Kasteel Almere

Dat laat de ondernemer weten in DeStentor. Na het afzien van het kasteel van Almere verlegde Van der Most zijn interesse in een ander complex in Flevoland, een leegstaande groenvoerdrogerij in Dronten.

Procedures volgen

Daarover is de laatste weken veel te doen. Kern van de ophef is het optimisme van burgemeester De Jonge, die Van der Most zou hebben gezegd dat hij snel kan beginnen. In de lokale politiek in Dronten zijn vragen gesteld over het de uitspraken van De Jonge. Hij zou de procedures moeten volgen en meer oor moeten hebben voor buurtbewoners van de leegstaande groenvoerdrogerij.

Van der Most laat in DeStentor overigens weten dat De Jonge nog steeds achter Van der Most staat. ‘De Jonge wil gewoon dat ik de boel snel overneem. Dan kunnen de procedures beginnen en kan ik slopen’, aldus Van der Most.

De bouw van het kasteel van Almere ligt al jaren stil. Rondom de geplande exploitatie is een ware soap gaande. Wanneer het viersterrenhotel daadwerkelijk zijn deuren gaat openen is vooralsnog onduidelijk.

Zie ook:

Kasteel Almere verkocht (jun, 2005)

Reageer op dit artikel