nieuws

Van der Valk koopt oude jachtslot Honecker

Hotel

Hotelketen Van der Valk heeft het oude jachtslot van voormalig DDR-leider Erich Honecker aan het Drewitzer-meer aangekocht voor 3,4 miljoen euro. Dit zei een woordvoerder van het familieconcern dinsdag.

Van der Valk koopt oude jachtslot Honecker

Exploitatie

De hotelgroep exploiteerde het ‘Jacht en Natuur Park Residence’ al sinds 2010, nadat de vorige eigenaar failliet was gegaan. Met de aankoop is Van der Valk nu ook eigenaar van het vakantiecomplex.

Boze burgers

Het jachtslot is in de jaren ’80 door Stasi-chef Erich Mielke tegen hoge kosten nog flink uitgebreid. Na de omwenteling werd het gebouw in 1989 door boze burgers bestormd. Een zakenman kocht het jachthuis in 1998 en liet op het 14 hectare grote gebied een groot aantal vakantiewoningen bouwen. Hij ging echter in 2009 failliet.

Reageer op dit artikel