nieuws

Van der Valk wil hotel in Nijmegen

Hotel

Hotelketen West-End Vastgoed van de familie Van der Valk heeft concrete plannen voor een hotel nabij Nijmegen. Het hotel gaat 130 kamers tellen en wordt ongeveer tien verdiepingen hoog. De gemeente Nijmegen ondersteunt de plannen.

Van der Valk wil hotel in Nijmegen

Haast heeft de familie Van der Valk niet met het hotel. ‘Het hotel kan er over vier jaar staan’, zegt Marije van der Valk in het regionale dagblad De Gelderlander.

Het hotel staat gepland nabij de kruising van de Prins Mauritssingel (A325) en de toekomstige Graaf Alardsingel. Dit is dicht bij de definitieve plek voor het NS-station van Lent.

De gemeente Nijmegen heeft per brief aan West-End laten weten enthousiast te zijn. ‘De hotelmarkt in Nijmegen is nog onvoldoende bezet en een hotel op deze plek geeft een belangrijke impuls aan de ontwikkeling van deze omgeving.’

Voor een nieuw hotel op de Wedren in Nijmegen is de gemeente momenteel in gesprek met gegadigden. De stad telt nu jaarlijks zo’n 145.000 hotelovernachtingen. Naast deze twee hotels wil Nijmegen ook een stadcamping plus een jeugdherberg realiseren

Reageer op dit artikel