nieuws

Van Maaswaal ontvouwt plannen Golden Tulip

Hotel

Kees van Maaswaal wil het hoofdkantoor van Golden Tulip in Lausanne sluiten en diverse Duitse GT-hotels afsluiten. Van Maaswaal is als overnamekandidaat in de race om de door financiële problemen bedreigde hotelketen Golden Tulip over te nemen. Van Maaswaal wil niet bekend maken welke investeerders hij achter zich heeft.

Van Maaswaal ontvouwt plannen Golden Tulip

Mocht hij de scepter gaan zwaaien bij GT is het hoofdkantoor in Zwitersland het eerste dat sneuvelt. Daarnaast wil hij de overhead reduceren, zo laat hij weten. ‘De totale huidige overhead, of wat althans daar nu nog van over is, moet fors worden teruggebracht tot ongeveer accounting en sales.’

Hotels uit netwerk

Om er weer een financieel gezonde organisatie van te maken is het volgens Van Maaswaal ook nodig ‘een aantal hotels die verlies veroorzaken uit het netwerk te zetten. Het merendeel hiervan zit in Duitsland.’

Daarnaast, zo is Van Maaswaal van mening, zou een nieuwe insteek moeten worden gekozen voor de organisatiestructuur, het ontwikkelen van polyvalente (meerwaardig – red.) medewerkers en een marketingstrategie waarin internet centraal staat.’

Reageer op dit artikel