nieuws

Van Scheppingen start in Schylge

Hotel

Ton van Scheppingen van het voormalige sterrestaurant De Grië op Terschelling start op 3 januari zijn nieuwe culinaire avontuur in Golden Tulip Resort Hotel Schylge op het Waddeneiland. Het vernieuwde hotelrestaurant krijgt de naam ‘Op West’.

Van Scheppingen start in Schylge

Van Scheppingen runde jarenlang restaurant De Grië op Oosterend, ‘achterop het eiland’. In 2005 verkaste hij naar Hotel Paal Acht op West-Terschelling. Door een verschil van mening met de hoteleigenaar vertrok Van Scheppingen.

Enkele maanden geleden werd bekend dat hij samen met Han Leereveld zou overstappen naar Schylge, een groot hotel aan de wadzijde van het eiland, net buiten West-Terschelling. Naast het upgraden van het restaurant is begin 2008 het hotelgedeelte aan de beurt voor een renovatieronde.

Eigenaar Harry Westers van WestCord Hotels, waar het Golden Tulip Resort Schuylge deel van uitmaakt, spreekt zijn vertrouwen uit in Van Scheppingen en Leereveld. ‘Ik heb beide heren inmiddels goed leren kennen. Zij brengen een schat aan kennis en ervaring met zich mee’, aldus Westers.

Zie ook

Reageer op dit artikel