nieuws

Vaste dollarkoers hotels in Cannes

Hotel

Hotels in het Zuid-Franse Cannes verwachten veel toeristen uit de VS ondanks de zeer ongunstige wisselkoers. Cannes heeft een truc bedacht om Amerikanen terug te lokken naar de populaire badplaats.

Vaste dollarkoers hotels in Cannes

Amerikanen kunnen voortaan op een speciale website (www.cannes-dollarate.com) een reis boeken tegen een vaste koers van 1,50 US dollar voor een euro. Dat is lager dan de officiële koers. Voorwaarde is wel directe betaling, in dollars, bij de boeking.

De truc zoals Het Financieele Dagblad de regeling noemt, geldt tot 1 september. Wanneer de euro de komende tijd daalt, worden de prijzen voor nieuwe boekingen aangepast, zegt Jean-Jacques Lottermoser, directeur van het bureau voor toerisme in Cannes.

Frankrijk heeft veel last van de ongunstige koers. De onrust in het populaire vakantieland heerst niet in Parijs. Parijs blijft altijd trekken, zegt Marie-Christine Rabot van het bureau van toerisme in de Franse hoofdstad.

Reageer op dit artikel