nieuws

Vastgoedeigenaar gaat zelf zes GT hotels runnen

Hotel

Vastgoedeigenaar European Hospitality Properties (EHP), die eind juni zes hotels van Golden Tulip heeft overgenomen, gaat deze hotels zelf exploiteren. De exploitatie wordt niet uitbesteed aan een derde partij. Vijftig mensen verliezen hun baan. Dit zegt Sjoerd van Sprang. Hij treedt op als woordvoerder van EHP.

Vastgoedeigenaar gaat zelf zes GT hotels runnen

Het gaat om de Golden Tulip hotels in Epe, Beekbergen (De Wipselberg en Tulip Inn de Veluwe), Hotel Victoria in Hoenderloo, Golden Tulip en Tulip Inn Amersfoort en Golden Tulip Loosdrecht.

Banenverlies

‘Van de 400 medewerkers van deze zes hotels behouden er 350 hun baan. Vijftig mensen hebben geen nieuw contract gekregen’.

Het vastgoed van deze hotels kwam al in februari 2007 in handen van EHP. Voor de exploitatie van de hotels heeft EHP een nieuwe bedrijfstak opgericht, Full House Hospitality Management. In de directie hiervan zit hotelman Jan Roersma. Hij zat in de directie van Golden Tulip Nederland en was manager van het NH Krasnapolsky hotel.

Licentie

Boissevain gaf gisteren al de garantie af dat de zes Golden Tulip hotels open blijven. ‘En voorlopig hebben de hotels ook de licentie om te blijven draaien onder de vlag van Golden Tulip’, vertelt Van Sprang.

Hij vervolgt: ‘EHP heeft wel gezocht naar andere geschikte exploitanten, maar deze niet gevonden. We kunnen het beter zelf doen, hebben ze gedacht.’

Jan Roersma

European Hospitality Properties is opgezet door beleggingsfondsenbeheerder Annexum en zakenbank Kempen & Co. Ook de Hospitality Support Group van Jan Roersma (HSG) was betrokken bij de oprichting van EHP.

Roersma treedt ook op als hotelconsultant, dit doet hij samen met Hans Langereis, ex-gm van Renaissance hotel Amsterdam en Adriaan Grandia, ex-gm van Hotel de L’Europe.

Reageer op dit artikel