nieuws

Vd Valk zelf schuldig aan instorten parkeerdek

Hotel

Van der Valk en niet de gemeente Tiel of de provincie, is zelf verantwoordelijk voor het instorten van het parkeerdek bij motel Tiel in 2002. Dat heeft de Arnhemse rechtbank in een bodemprocedure bepaald.

Vd Valk zelf schuldig aan instorten parkeerdek

Van der Valk kan nog in beroep gaan tegen de uitspraak, zo meldt de regionale krant De Gelderlander. Met de uitspraak komt een eind aan een zes jaar lange juridische strijd.

Op zondag 10 februari stortte het parkeerdek van motel Tiel in, kort nadat een beurs in een ondergelegen ruimte was afgelopen. Bij het incident raakte niemand gewond.

Van der Valk daagde diverse partijen waaronder de gemeente, spoorbeheerder ProRail en een reeks van aannemers. Volgens de rechtbank was het grootste mankement dat er een vergunning is afgegeven voor een constructie die volledig uit beton zou worden opgetrokken. In werkelijkheid zijn er ook stalen balken gebruikt.

Reageer op dit artikel