nieuws

Veel Braziliaanse toeristen naar Amsterdam

Hotel

Het opvallend hoge aantal Braziliaanse toeristen in Amsterdam tijdens Kerst zou het begin kunnen zijn van een tendens. Dat zegt Machteld Ligtvoet van het Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB) in een toelichting op het nieuws dat Brazilianen voor het eerst in de top-5 van Amsterdam staan.

Veel Braziliaanse toeristen naar Amsterdam

Het ATCB meldt dat Brazilië bij de top-5 hoort qua hotelovernachtingen tijdens de kerstvakantie. Het opkomende land staat tussen de traditionele landen Frankrijk, Duitsland, Spanje en Engeland.

De opmars van Brazilië valt het ATCB op. Machteld Ligtvoet van het ATCB hierover op Parool.nl: ‘Dit zou het begin kunnen zijn van een tendens. Blijkbaar kunnen Brazilianen zonder problemen geld opbrengen voor een hotel in de stad’.

Andere zogeheten Bric-landen – nieuwe opkomende economische grootmachten – zoals Rusland, India en China zijn nog niet opgedoken in de ranglijst. Het ATCB verwacht dat deze landen snel zullen volgen.

Italië staat niet in de lijst, terwijl er wel veel Italianen naar Amsterdam trekken tijdens kerstvakanties. Het ATCB denkt dat vooral jonge Italianen sneller kiezen voor bed&breakfast, hostel, camping of couchsurfing.

Reageer op dit artikel