nieuws

Veel hotels Schiphol en Amsterdam volgeboekt

Hotel

Vanwege het ontbreken van vliegverkeer op de luchthaven Schiphol, zijn veel hotels rondom Schiphol en Amsterdam volgeboekt. De autoriteiten besloten alle vliegtuigen aan de grond te houden, vanwege een aswolk die vanuit IJsland over West-Europa waait.

Veel hotels Schiphol en Amsterdam volgeboekt

Talrijke gestrande reizigers die door het gesloten luchtruim hun vlucht misliepen, hebben een overnachting in de buurt geboekt. Dat blijkt uit een rondgang langs een aantal hotels van het ANP.

De luchthaven is in ieder geval tot vrijdagochtend 6.00 uur gesloten. Een uitzonderlijke situatie die niet vaak voorkomt. De laatste tijdelijke afsluiting van het Nederlandse luchtruim was op 9-11 na de aanslagen op Amerika.

Veldbedden

Voor de reizigers voor wie geen hotelkamer beschikbaar is, regelt Schiphol zelf opvang. Volgens een woordvoerster heeft de luchthaven 2200 veldbedden en kunnen er in geval van nood nog enkele honderden extra slaapplaatsen worden geregeld.

Het Rode Kruis heeft eveneens 1500 veldbedden beschikbaar gesteld. Ook worden gestrande reizigers voorzien van eten en drinken.

Iedereen op Schiphol kan donderdag vanaf 19.00 uur gratis internetten. Schiphol en KPN bieden dat aan, zowel op de werkstations die op de luchthaven zijn als via het draadloze netwerk. Het is niet bekend hoe lang deze service geldt.

Reageer op dit artikel