nieuws

Verdachte hotelmoord Tilburg gearresteerd

Hotel

De Duitse politie heeft dinsdagavond de 40-jarige Marco de K. uit Baarle-Hertog opgepakt vanwege een vermeende hotelmoord in het Mercure Hotel in Tilburg.

Verdachte hotelmoord Tilburg gearresteerd

De K. wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van een 22-jarige vrouw uit Made. Dat heeft de politie bekendgemaakt. De vrouw werd 14 januari doodgeschoten aangetroffen in een hotelkamer in Tilburg.

Een Duits arrestatieteam hield de verdachte in Mönchengladbach aan. De K. raakte bij zijn aanhouding gewond en is met onbekende verwondingen opgenomen in een ziekenhuis. Hij was in het bezit van een vuurwapen.

Een camera in het hotel had de verdachte vastgelegd toen hij de nacht voorafgaande aan de vondst van de vrouw het hotel verliet. Een week later volgde een opsporingsbericht. Dat leverde dertien tips op. Korte tijd later kwam de recherche De K. op het spoor en kon hij in Duitsland worden gearresteerd. Het Openbaar Ministerie zal Duitsland vragen om hem over te dragen.

Reageer op dit artikel