nieuws

Verdachten branden recreatiepark aangehouden

Hotel

De politie heeft begin maart vier mannen aangehouden die ervan worden verdacht branden te hebben gesticht in recreatiepark Ermerstrand in Erm (Drenthe). Dat heeft de Drentse politie vrijdag bekendgemaakt.

Verdachten branden recreatiepark aangehouden

Eén van de vier mannen is de 38-jarige eigenaar van het park. De overige drie, een 32-jarige man uit Klazienaveen, een 34-jarige man uit Hardenberg en een 34-jarige man uit Nieuw-Amsterdam, huurden panden van hem.

De rechter-commissaris in Assen besloot donderdag dat de eigenaar voorlopig in hechtenis blijft. Twee van de drie andere mannen zijn op vrije voeten gesteld. Zij blijven verdacht. De rechter-commissaris beslist vrijdag of de andere verdachte vast moet blijven zitten.

De branden werden in september, november en december vorig jaar en in februari van dit jaar in het park gesticht. Daarbij brandden onder meer een hotel, een woonhuis, een chalet en een café af. Er vielen geen gewonden. Bij een aantal andere chalets werden pogingen tot brandstichting ontdekt.

Reageer op dit artikel