nieuws

Verdwijnen van vakantiespreiding slecht idee

Hotel

Gastvrij Nederland, de koepel van bedrijven in het toeristisch, recreatief-, horeca en vrijetijdsdomein, ziet niets in het CDA-plan om de vakantiespreiding af te schaffen. Gastvrij Nederland vreest extreme drukte op de wegen en een forse overbelasting van hotels en bungalowparken.

Verdwijnen van vakantiespreiding slecht idee

Nu al zorgen de gespreide schoolvakanties voor grote pieken in het vakantieverkeer. De spreiding van de mei-, zomer- of herfstvakantie maakt het mogelijk het beschikbare aanbod voor een groter publiek betaalbaar aan te bieden, aldus Gastvrij Nederland.

Het is aannemelijk dat een beperkt aantal accommodaties bij fors hogere vraag tot aanzienlijk hogere prijzen zal leiden. Een piekbelasting, zowel op locatie, op de weg, op het water als in de lucht, zal schadelijk zijn voor het milieu.

Gastvrij Nederland roept de rijksoverheid op haar regiefunctie bij het vaststellen van verplichte vakantiedata en overige vakantie-adviesdata zeer zorgvuldig én regiospecifiek voor meerdere jaren vast te stellen.

Leden van Gastvrij Nederland zijn onder meer KHN, ANWB, VVV Nederland en Recron.

Reageer op dit artikel