nieuws

Vergaderarrangement kost 290 euro

Hotel

Een 24-uurs-vergaderarrangement inclusief hotelovernachting en diner kost in ons land gemiddeld 290 euro. In Zeeland echter komt de gemiddelde prijs uit op 180 euro. Daarom ziet Zeeland kansen om het zakelijk toerisme meer aan zich te binden in tijden van crisis.

Vergaderarrangement kost 290 euro

ZeeYou, Congresbureau Zeeland bv ziet mogelijkheden. Het toerismebureau baseert zich op een indicatief vergelijkingsonderzoek. Daaruit blijkt dat hotels in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Noordwijk en Maastricht gemiddeld 290 euro vragen voor een 24-uurs-vergaderingarrangement.

Zo’n arrangement bestaat uit één dag zaalhuur, koffie en thee, een lunch, een diner, een overnachting, een ontbijt en parkeerkosten. In Zeeland wordt gemiddeld 180 euro per persoon berekend voor zo’n arrangement. Dat is 38 procent goedkoper dan buiten de Zeeuwse provincie.

Voor ZeeYou reden om het zakelijk toerisme meer aan zich te binden. Zeker nu door de financiële crisis steeds meer bedrijven zoeken naar goedkopere alternatieven.

Het congresbureau voor Zeeland ziet naar de prijs nog meer aanknopingspunten om congressen en andere zakelijke meetings naar de kustprovincie te halen. Rust, ruimte, dicht bij de Randstad en internationaal vliegveld en lagere criminaliteit kunnen een belangrijke reden zijn om te kiezen voor Zeeland, stelt ZeeYou.

Reageer op dit artikel