nieuws

Verkoop Bilderberg afgeketst

Hotel

Bilderberg blijft voorlopig gewoon in handen van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs en de Canadese hotelinvesteerder Westmont Hospitality Group. Wel staan de buitenlandse eigenaren van de Nederlandse hotelketen open voor een aantrekkelijk overnamebod.

Verkoop Bilderberg afgeketst

Door de lastige situatie op de financiële markt gaat een beoogde verkoop van het Nederlandse hotelbedrijf voorlopig niet door. Het Financieel Dagblad meldt dat er de laatste tijd de nodige belangstelling is geweest om de hotelketen over te nemen.

Bilderberg-topman Dries van der Vossen laat in de zakenkrant weten dat Bilderberg niet officieel in de verkoop staat, maar dat de eigenaren na zeven jaar wel open staan voor een transactie. Volgens Van der Vossen wordt een aantrekkelijk bod altijd in overweging genomen.

De afgelopen tijd zouden er concrete biedingen zijn gedaan onder voorbehoud van financiering. Maar omdat het lastig is om geld los te krijgen bij banken, kwam het niet tot een deal. Banken hebben de laatste tijd hun aandeel in de financiering van hotels teruggebracht van 90 procent in de goede jaren tussen 2005 en 2008 naar 50 procent nu.

De gewilde uitbreiding van Bilderberg in Brabant en de Randstad moet mogelijk een tijdje in de ijskast. Voor expansie is Bilderberg aangewezen op ondersteuning van de aandeelhouders.

Reageer op dit artikel