nieuws

Verlies toerisme Thailand 2,5 miljard euro

Hotel

Het toerisme in Thailand loopt dit jaar 2,5 miljard euro mis door de onrust in het land. Met name hotels en resorts zijn de dupe van toeristen die massaal wegblijven. Thailand verwacht dit jaar 1 miljoen minder toeristen te ontvangen.

Verlies toerisme Thailand 2,5 miljard euro

Dit zegt kenner van de Thaise toeristische markt Niels Steeman, een Nederlander die al twaalf jaar woont en werkt in Thailand. Voor zijn huidige baan als general manager van het internet reisbureau The Destination was hij commercieel directeur van het Pathumwan Princess Hotel en Business Development Directeur

van de touroperator Asia World.

Steeman vreest veel ontslagen in het toerisme, uitblijven van investeringen en het stopzetten van renovatieplannen. ‘De meeste hoteliers zijn verstandig en trekken hun prijzen niet nog meer naar beneden. Dat zal in dit geval de bezettingsgraad toch geen goed doen.’

In totaal wordt de schade voor het toerisme geschat op 5 miljard euro. Dit is inclusief de aswolk, eerdere onrust en de economische crisis.

‘Hotels en resorts hebben nu heel veel te maken met annuleringen. Ook accommodaties die ver buiten de no go-zone in Bangkok liggen, leiden eronder. Slechts tien procent van de hoofdstad is als no go-zone bestempeld. Hotels in de zone zijn al gesloten, soms al ruim twee weken, hotels vlak daarbuiten hebben hun gasten in veel gevallen overgebracht naar andere hotels in veiliger gebied.’

Negatief reisadvies

Niels Steeman is het niet eens met het negatieve reisadvies dat veel landen hebben afgegeven voor heel Thailand. ‘Het allergrootste deel van Thailand is gewoon veilig. De media laten alleen zien hoe erg het gesteld is in een zeer klein gebied van dit enorme land.’

Reageer op dit artikel