nieuws

Verzet tegen hotelbestemming

Hotel

Buurtbewoners van een vrachtwagenparkeerplaats aan de rand van het Drentse dorp Dalen verzetten zich tegen de komst van een hotel. Ze vrezen voor overlast en willen niet dat een deel van het huidige parkje wordt opgeofferd.

Verzet tegen hotelbestemming

Dat meldt het Dagblad van het Noorden. Zes huishoudens hebben vorig jaar al een klacht ingediend over de hotelbestemming die rust op de vrachtwagenparkeerplaats bij de afrit van de N34.

Achtertuin
‘In het oude plan zou het hotel bijna in onze achtertuin komen, op twee meter afstand. Nu is dat bijgesteld naar twintig meter. Toen we hier zes jaar geleden kwamen wonen, heeft niemand ons ooit iets gezegd over een hotel. We zijn er behoorlijk van geschrokken’, aldus een van de bewoners in het Dagblad van het Noorden.

De lokale politieke partij Dorpsbelangen Dalen vindt de komst van een hotel in Dalen prima. Het zorgt immers voor extra werkgelegenheid. De partij vindt echter dat de locatie niet juist is. Dorpsbelangen pleit voor een hotel aan de andere kant van de N34. ‘Daar heeft niemand er last van’, aldus secretaris Arie Arreman van Dorpsbelangen Dalen.

Reageer op dit artikel