nieuws

Via Facebook kiezen naast wie je zit bij KLM

Hotel

KLM-passagiers kunnen op enkele intercontinentale vluchten via de sociale netwerken Facebook of LinkedIn kiezen naast wie ze komen te zitten om zo hun vlucht te veraangenamen. Meet&Seat is nog niet beschikbaar voor alle KLM-vluchten. Passagiers kunnen behalve zitplaatsen ook taxi’s delen of voor of na de vlucht met elkaar afspreken.

Via Facebook kiezen naast wie je zit bij KLM

De dienst Meet & Seat, is voorlopig alleen beschikbaar op vluchten van en naar New York, San Francisco en São Paulo. Het is de bedoeling dat dit aantal wordt uitgebreid. KLM hoopt met de dienst meer passagiers te trekken. Naar eigen zeggen is de KLM de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld die sociale netwerken in het vliegproces integreert.

Stoel uitzoeken

Met Meet & Seat kan je als passagier zien wie dezelfde vlucht heeft geboekt. Om te kunnen zien welke passagiers interessant kunnen zijn voor je netwerk, moet het Facebook- of LinkedIn-profiel worden gedeeld op de KLM website. Zo krijgen passagiers toegang tot de gegevens van medepassagiers. Ook kan via social media een stoel worden uitgezocht.

De gegevens zijn alleen per vlucht beschikbaar en worden daarna vernietigd.

Reageer op dit artikel