nieuws

Vierde Apollo hotel in Amsterdam

Hotel

Apollo Hotels & Resorts gaat het nieuwe hotel naast het Amsterdams Medisch Centrum exploiteren. Vanaf 2010 moet het hotel op het Medical Business Park operationeel zijn. Met het nieuwe hotel is een investering van 40 miljoen euro gemoeid.

Vierde Apollo hotel in Amsterdam

Het Apollo Hotel Amsterdam AMC, zoals het gaat heten, krijgt 231 kamers en longstaysuites. Het 1.500 vierkante meter tellende Amsterdamse hotel krijgt verder conferentiefaciliteiten, een restaurant en een bar.

Mede-eigenaar Francesco Monaco van Apollo Hotels & Resorts spreekt van een bijzonder hotel. ‘Het hotel zal inspelen op de sterk groeiende behoefte aan kwalitatief hoogstaande faciliteiten van de vele nieuwe ondernemingen die zich op het Medical Business Park zullen vestigen’.

Alexander Kluit

Monaco vervolgt: ‘In combinatie met het Apollo Museum Hotel Amsterdam City Centre, het eveneens door onze keten geëxploiteerde Golden Tulip Hotel Apollo Amsterdam en het aan de A2 gesitueerde Golden Tulip Amsterdam Vinkeveen, bedienen we onze gasten op alle marktsegmenten’.

Met de bouw van het is een investering gemoeid van 40 miljoen euro. Projectontwikkelaar is M. Caransa BV. Het nieuwe hotel wordt straks aangestuurd door Alexander Kluit, de onlangs aangetreden directeur van het Amsterdamse cluster van Apollo Hotels & Resorts.

Willem-Jan van den Dijssel

Maurits Caransa spreekt van een voor de hand liggende keuze om in zee te gaan met Apollo Hotels & Resorts. ‘We hebben van oudsher een uitstekende relatie met Willem-Jan van den Dijssel. Bovendien zijn wij ook eigenaar van het onroerend goed van het hotel in Vinkeveen, dat we in samenwerking met AHR gaan herontwikkelen’.

Reageer op dit artikel