nieuws

Villa Ruimzicht koppelt bestellen met QR-code aan de kassa

Hotel

Hotel- restaurant Villa Ruimzicht in Doetinchem laat klanten hun roomservice zelf bestellen via hun smartphone of tablet pc. ‘Een techniek die je niet kunt laten lopen. Met zoveel aanvullende mogelijkheden voor de gast,’ zegt mede-eigenaar Dennis Kaal. De bestellingen via de QR-code worden gekoppeld aan het kassasysteem.

Villa Ruimzicht koppelt bestellen met QR-code aan de kassa

Gasten van het hotel Ruimzicht kunnen via een gratis applicatie een QR-code scannen die zich op de kamer bevindt. ‘Natuurlijk via ons gratis wifi-netwerk. Vervolgens krijgen ze ons menu op hun scherm en kunnen ze er rustig doorheen scrollen en iets aantikken als ze het willen hebben.’

Communicatie met de kassa

De app die Ruimzicht hiervoor momenteel test is Yoursmartbutler. Deze heeft een koppeling met het kassasysteem Vectron – via Kassanet Pieterse – zodat het actuele menu zichtbaar is met de juiste prijzen en acties.

De technieken van het hotel-restaurant zijn dus aan elkaar gekoppeld en daarmee beleeft Villa Ruimzicht een primeur. De keuken krijgt de bestelling binnen op de printer en het komt ook automatisch op de rekening van de gast. Het systeem kan met elke kassa communiceren zolang deze maar een internet connectie heeft.

Aanvullende services

‘Nu testen we het nog met onze roomservice, misschien gaan we het volgend seizoen ook inzetten op het terras.’ Dennis Kaal heeft al diverse ideeën om het gebruik uit te breiden. ‘Als iemand koffie bestelt, kunnen we daar de vraag aan toevoegen of er een stukje gebak bij moet. Andere services waar we aan denken is een dokter bellen of een taxi aanroepen. Dat kan allemaal via deze techniek.’

Bekijk een demo

yoursmartbutler from your smart butler on Vimeo.

Reageer op dit artikel