nieuws

Villa Sound of Music toch geen hotel

Hotel

Fans van de musical The Sound of Music kunnen voorlopig nog niet logeren in de villa van de familie Von Trap in Salzburg, die eerder werd omgebouwd tot hotel. De lokale overheid weigert toestemming te geven voor opening.

Villa Sound of Music toch geen hotel

Een politieke meerderheid vreest dat het hotel een toeristenmagneet wordt. De eigenaren van het pand willen veertien hotelkamers gaan exploiteren in het pand dat wereldberoemd werd door de musical uit 1965.

Formele toestemming was echter noodzakelijk, aangezien het pand op beschermde grond staat. De eigenaren gaan in beroep tegen het besluit.

De familie van baron Georg von Trapp woonde tussen 1923 en 1938 in de villa in de Salzburgse wijk Aigen. Het statige woonhuis is omgebouwd tot hotel en zou in juli zijn deuren voor het publiek openen.

Het hotel heeft een ruimte waar originele bezittingen van de familie worden getoond. De 3,5 hectare grote tuin zou eveneens worden opengesteld voor het publiek. Het hotel heeft een bruidssuite en de kerkelijke inzegening van het huwelijk kan in de huiskapel plaatshebben.

Reageer op dit artikel