nieuws

Visagist krijgt academie in nieuwe hotel van Savarin

Hotel

Sterrenvisagist Mari van de Ven krijgt zijn een eigen wellness-academie in de toekomstige luxe hotelspa van restaurant Savarin op landgoed Zuidhoorn in Rijswijk.

Visagist krijgt academie in nieuwe hotel van Savarin

Van de Ven is visagist van beroemdheden als Sylvie van der Vaart en Wendy van Dijk. Jaarlijks krijgen vijftien talenten van het Haagse ROC Mondriaan toegang tot de Mari-academie. In de hotelspa werken de scholieren met de beste producten en krijgen ze masterclasses van sterrenvisagist Van de Ven. Ook gaan ze met hem mee bij de sterren op locatie. De opleiding is op MBO-4 niveau.

De bedenker van de Mari-academie is Patrick van Zuiden. Van Zuiden is eigenaar van restaurant Savarin en bouwer van het luxe hotel pal ernaast. ‘Kleinschalige hotels zonder toegevoegde waarde krijgen het heel moeilijk, we moeten ons onderscheiden,’ aldus de Haagse ondernemer. Volgens hem krijgt de hotelgast straks een superservice. ‘In een spa van deze omvang lopen per shift hooguit drie wellness-medewerkers rond, bij ons zijn het er zeven.’

Het ROC Mondriaan financiert de kopklas. Van Zuiden stelt zijn spa beschikbaar. Volgens van Zuiden levert de samenwerking voor alle partijen winst op. ‘De school krijgt er unieke opleiding bij. De huidige opleidingen tot schoonheidsspecialiste sluiten niet genoeg aan bij de niche van hoogwaardige wellness.’ Als de scholieren via de Mari-academie een baan vinden, betaalt de werkgever 5.000 euro terug.

Van Zuiden en zijn zakenpartner Peter van Santen investeren €5 miljoen om het vroegere landhuis Zuidhoorn om te bouwen tot een luxe hotel. De onderhandelingen met de stichting Nalatenschap de Drevon, die het landhuis en de terreinen in eigendom heeft, duurden zes jaar. Het hotel krijgt 35 luxe kamers, twee suites en dus een een hele luxe wellness centre.

Van Zuiden rekent erop dat de bouw voltooid is aan het eind van de ‘zogenaamde kredietcrisis’. ‘Voor ons dus geen enkele reden bij de pakken neer te gaan zitten, eerder een uitdaging om klaar te zijn voor een nieuwe periode van welvaart,’ zei hij eerder in Misset Horeca. Hij verwacht dat het hotel goed is voor een omzet van rond de €800.000,-, en dat de besteding in het restaurant met 40 tot 50 procent stijgt.

Reageer op dit artikel