nieuws

Vliegende start De Rotterdam

Hotel

Het horeca- en cateringschip De Rotterdam heeft een succesvolle eerste week beleefd. Dat blijkt uit de eerste bezoekerscijfers.

Vliegende start De Rotterdam

Zo’n zevenhonderd gasten hebben in het club room restaurant gedineerd tot dusver. In het Lido zijn 12.500 gasten geweest voor een kop koffie, een lunch of een stuk appeltaart.

Appeltaarten zijn behoorlijk in trek op het veelbesproken schip. In de eerste week zijn er ruim 3.500 stuks van verkocht.

Het Cruise Hotel heeft op dit moment ruim 1.500 reserveringsaanvragen binnen. De partycateringexploitant, On Board On Shore, heeft sinds het proefdraaien media december al meer dan 10.000 gasten voor een catering aan boord gehad.

De Rotterdam BV

Directeur Willem Smit van De Rotterdam BV spreekt van een spannende eerste week. ‘Het is overweldigend hoeveel interesse er is het schip is, meteen vanaf de opening. Fantastisch om zoveel bedrijvigheid in, op en om het schip te zien. Het is nu zaak om al onze exploitaties nog verder te optimaliseren’.

De aanloop van De Rotterdam verliep uiterst lastig. De kosten van verbouwing van het passagierschip waren flink hoger dan aanvankelijk was begroot. De forse kostenoverschrijding zorgde voor veel politieke spanningen. Daarnaast opende het schip veel later dan aanvankelijk was bepaald.

Restaurants

Het 228 meter lange schip telt twee bars, twee restaurants, 257 hotelkamers, 31 Business Boardrooms, 20 meetingrooms, 14 banquetingsruimtes, twee shops, een theater en een dependance van het Maritiem Museum.

In Misset Catering 2 een uitgebreide reportage over cateraar On Board, On Shore en De Rotterdam.

Reageer op dit artikel