nieuws

Vliegtickets worden weer duurder

Hotel

De vakantieganger moet binnenkort dieper in de buidel tasten voor vliegreizen. Hotelkamers blijven echter nog een tijdlang voordelig. Dat zei de baas van ’s werelds grootste reisbeurs ITB, Martin Buck, zaterdag tegen het Duitse persbureau DPA.

Vliegtickets worden weer duurder

Volgens Buck hebben luchtvaartmaatschappijen sinds het midden van vorig jaar wereldwijd 9 procent van de vloot stilgelegd. Daardoor neemt het aanbod van vluchten af, terwijl de vraag weer begint te stijgen. ‘Op de korte tot middellange termijn zullen de prijzen voor tickets daardoor weer stijgen’, voorspelde hij.

Hotelprijzen

Voor hotels ziet het plaatje er volgens Buck heel anders uit. ‘Zij hebben hun prijzen sinds de zomer sterk moeten verlagen. Zolang de vraag zwak blijft, zullen de prijzen laag blijven. Luchtvaartbedrijven kunnen bij twijfel een toestel aan de grond houden, maar hotels kunnen moeilijk hele vleugels sluiten om de kosten te drukken.’

Reageer op dit artikel