nieuws

Vogelbescherming wil toekan stoppen

Hotel

Vogelbeschermingswacht Sneek hoopt dat de reeds gestarte bouw van het Van der Valk-hotel nabij het Burgemeester Rasterhoffpark in Sneek snel wordt stopgezet. De vereniging grijpt de procedure aan om via een kort geding de bouw te keren.

Vogelbescherming wil toekan stoppen

De gemeente verleende de hotelketen in eerste instantie een vergunning voor de bouw van 148 kamers. Zo schrijft de Leeuwarder Courant. In augustus dit jaar ontving Van der Valk daarnaast een vergunning om 100 kamers te bouwen.

De tweede vergunning werd verleend, omdat Van der Valk in fases wil bouwen en het plan heeft om met 100 kamers te beginnen. De eerste vergunning wordt niet ingetrokken, maar blijft liggen, zodat er in later stadium kan worden bijgebouwd.

De vereniging zegt dat het verlenen van de twee vergunningen in strijd is met de rechtszekerheid. Daarnaast ontbreekt volgens haar een goede ruimtelijke onderbouwing. De rechter doet binnen twee weken uitspraak.

Reageer op dit artikel