nieuws

Vrees voor blowende jongeren door komst hotel

Hotel

De komst van een tweede Conscious Hotel in Amsterdam stuit op verzet van enkele omwonenden. Zij vrezen dat het hotel zal leiden tot overlast in de buurt. Misset Hotel komt binnenkort met een uitvoerige reportage over de Conscious-groep.

Vrees voor blowende jongeren door komst hotel

Conscious Hotels is een piepjonge hotelketen, afgelopen zomer als hip en ecovriendelijk merk gelanceerd. De groep heeft op dit moment één vestiging, het Conscious Hotel Museum Square in de De Lairessestraat. De bouw van het Conscious Hotel Vondelpark is in volle gang.

Bezwaarschrift

Een handjevol bewoners mensen daar is tegen de komst van het hotel. In bezwaarschriften uiten in totaal zeven omwonenden hun zorg over de mogelijke nadelige gevolgen: In hun bezwaren schetsen ze een beeld van blowende jongeren, onveiligheid, parkeeroverlast, geluidsoverlast en de teloorgang van het karakter van de straat.

Dronken jeugd

‘Ten onrechte wordt de conclusie getrokken dat een gemiddelde kamerprijs van €100,- per nacht zou betekenen dat we een budget hotel zouden zijn met bijbehorende dronken jongeren’, zegt mede-oprichter Marco Lemmers van Conscious.

‘Hotel in woonwijk gaat prima’

Volgens Lemmers is het Conscious Hotel Museum Square het bewijs dat een hotel in een woonbuurt prima samengaan. ‘Ons hotel aan De Lairessestraat is omringd door woonhuizen; we hebben hier nog nooit klachten over het gedrag van onze gasten gehad’.

Goede relatie

De directie wil niets liever dan een goede relatie met de buurt. Zo zal straks een nachtreceptionist extra veiligheid en sociale controle brengen als omwonenden op één oor liggen.Verder zijn buurtbewoners benaderd en voorgelicht over de plannen. Lemmers: ‘We hebben onze contactgegevens toegezonden zodat mensen zelf persoonlijk kunnen kennismaken met hun nieuwe buur.’

Reportage in Misset Hotel

In Misset Hotel, het supplement van Misset Horeca, binnenkort een uitgebreide reportage over de oprichters van Conscious Hotels. Misset Hotel verschijnt 26 februari.

Bekijk hieronder een filmpje over Conscious Hotel

Reageer op dit artikel