nieuws

Vrouw bepaalt vakantiedoel

Hotel

Vrouwen bepalen in Nederlandse gezinnen de vakantiebestemming. Driekwart van de vrouwen neemt het initiatief bij de zoektocht naar bestemming en accommodatie. In 58 procent van de gevallen beslist zij uiteindelijk ook wat het reisdoel wordt.

Vrouw bepaalt vakantiedoel

Dit blijkt uit onderzoek van de website vakantie.nl onder bijna 3500 ondervraagden. De mening van anderen over een accommodatie speelt in minder dan tien procent van de uiteindelijk gekozen vakantiebestemming een rol.

Internet

Om een geschikte vakantie uit te zoeken, surfen we gemiddeld zeven tot tien uur op het internet. Zestien procent surft zelfs twintig uur of meer op het web. Zeventig procent boekt uiteindelijk ook online. 21 procent gaat naar het reisbureau en vier procent regelt het verblijf telefonisch.

De prijs, ligging en faciliteiten spelen een doorslaggevende rol bij de keuze voor een bepaalde accommodatie. Volgens de onderzoekers is prijs steeds minder doorslaggevend; vooral bij het boeken van een camping of vakantiehuis.

Reageer op dit artikel