nieuws

‘Vrouwen willen speciale hotelkamer

Hotel

Europese reizigers gedragen zich opvallend gelijk. Stereotypen van de zuinige Nederlander, de kieskeurige Brit of de huiselijke Italiaan blijken nauwelijks nog te bestaan. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: de badkamer is de doorslaggevende factor bij het boeken van een hotelkamer, en vrouwen waarderen speciale vrouwen-kamers.

‘Vrouwen willen speciale hotelkamer

Dat blijkt uit een onderzoek van internationale hotelketen NH Hoteles in Spanje, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland. De hotelketen gebruikt de resultaten om zijn producten en informatievoorziening af te stemmen op de vraag van de consument.

Zo geeft het onderzoek aan dat 52 procent van de Nederlanders een speciale kamer voor mannen of vrouwen waardeert. Daarom biedt de keten in Nederland tegenwoordig speciale NH Women Style kamers aan met onder meer een sterkere föhn, grotere spiegels, uitgebreide lijn met verzorgingsproducten, een badjas en een selectie internationale vrouwenmagazines.

Hoewel Nederlanders de naam hebben de badkameraccessoires mee te nemen, blijken vooral Duitsers, Spanjaarden en Italianen (25 procent) zich hieraan te bezondigen. Nederlanders vertonen nauwelijks dit soort gedrag.

Reageer op dit artikel