nieuws

VVD hoopt dat Kroes vliegtaks tegenhoudt

Hotel

De VVD in het Europees Parlement hoopt dat partijgenoot Neelie Kroes en haar collega’s van de Europese Commissie een streep halen door de plannen van het kabinet om een fikse heffing op vliegtickets in te voeren.

VVD hoopt dat Kroes vliegtaks tegenhoudt

Volgens de VVD is de vliegtaks in strijd met Europese regels, omdat het volgens de liberalen verkapte overheidssteun is aan Schiphol en de KLM. Ook de Raad van State sprak met dat argument in de hand vorige week haar afkeur uit tegen het voorstel.

Alleen van deze luchthaven vertrekkende passagiers moeten betalen, transferreizigers niet, zodat de concurrentiepositie van Schiphol niet in gevaar komt.

In Brussel heeft men zich nog niet in de Nederlandse belastingplannen verdiept, maar dat zal waarschijnlijk wel gebeuren als er vanuit het Europarlement vragen worden gesteld, schrijft De Telegraaf.

Doordat de regeling niet alleen binnen Kroes’ werkgebied valt (mededinging), maar ook binnen dat van drie van haar collega’s (interne markt, verkeer en belastingen) kan het nog wel even duren voor er een reactie van Europa komt.

Zie ook:

Reageer op dit artikel