nieuws

VVD-hotel krijgt voorkeursbehandeling

Hotel

Raadsleden van het Amsterdamse stadsdeel Centrum vragen zich af waarom een monumentaal hotel, eigendom van een actief VVD-lid, steeds mag uitbreiden, tegen het bestemmingsplan in.

VVD-hotel krijgt voorkeursbehandeling

Het hotel Toren aan de Keizersgracht kreeg deze zomer een vergunning een nieuwe verdieping op het pand te bouwen, terwijl uitbreidingen van hotels en aanpassingen aan monumentale panden taboe zijn in het stadsdeel, schrijft Het Parool.

Toch kreeg hoteleigenaar Eric Toren, actief binnen de VVD, toestemming voor de bouw, hoewel de deelraad zich verzet. De raad, die de verbouwing in 2005 al een keer afwees, eist een spoeddebat.

De raadsleden vragen zich af waarom hotel Toren, waar de VVD regelmatig borrelt en vergadert, steeds zijn zin krijgt. Zij wijzen erop dat het hotel vóór de vorming van het stadsdeelbestuur geen ruimte kreeg, en nu wel, met de VVD in dat bestuur.

Eigenaar Toren, die zelf in 2006 op de VVD-kieslijst voor het stadsdeel stond, begrijpt niets van de commotie. ‘Ik heb mijn contacten met de VVD nooit gebruikt of misbruikt’, zegt hij in Het Parool.

Toevoeging 2 oktober: Dit bericht bevat onjuistheden. Het Parool publiceerde daags na verschijnen in die krant een grote rectificatie.

Zie:

Reageer op dit artikel