nieuws

VVD: omstreden hotel raadslid geen probleem

Hotel

De VVD steunt de in opspraak geraakte Frank van Dalen. Dat meldt fractievoorzitter Robert Flos in het Parool. Het Amsterdamse raadslid zou een illegaal hotel runnen in een complex aan de Prins Hendrikkade.

VVD: omstreden hotel raadslid geen probleem

Dat Van Dalen zitting heeft in de commissie bouwen en wonen in de gemeenteraad en zich als raadslid regelmatig uitspreekt over short stay, is voor de VVD geen bezwaar. Aldus Flos in het Parool.

Flos stelt dat Van Dalen geen woordvoerder bouwen en wonen is. ‘Hij heeft de portefeuille ruimtelijke ordening, daar is heel bewust voor gekozen.’ Van belangenverstrengeling is volgens de fractievoorzitter van de liberalen geen sprake. Bovendien, zo stelt hij, heeft het raadslid heeft bij zijn aantreden netjes gemeld dat hij een shortstaycomplex uitbaat.

De mening van stadsdeel Centrum dat er illegaal een hotel wordt gerund, betekent volgens Flos niet dat Van Dalen niet kan functioneren als raadslid. De fractievoorzitter zegt in het artikel niet inhoudelijk te willen ingaan op de kwestie. Wel zegt hij dat het feit dat Van Dalen raadslid is, niet wil zeggen dat hij zijn recht niet mag halen.

Reageer op dit artikel