nieuws

Wadden-horeca profiteert van nieuwe snelboot

Hotel

Goed nieuws voor de horeca op Terschelling en Vlieland. Rederij Doeksen in Harlingen gaat de snelboot Koegelwieck vervangen door een groter schip om meer mensen snel naar de Waddeneilanden te kunnen varen.

Wadden-horeca profiteert van nieuwe snelboot

Dat meldde directeur Paul Melles van de rederij woensdag. De sneldiensten van de Koegelwieck zijn de laatste jaren steeds populairder geworden ten koste van de langzamere veren De Friesland en De Vlieland.

De sneldienst vaart in drie kwartier de Waddenzee over, de veren zijn twee uur onderweg. Vooral omdat toeristen vaker maar kort op vakantie gaan, vroegen de eilander ondernemers voor meer ruimte op de sneldienst.

Doeksen wilde eigenlijk een nieuw schip kopen maar dat lukte niet. De werven hebben het zo druk, dat die niet op korte termijn een snelboot kunnen leveren. Doeksen heeft daarom een gebruikte trimaran uit 2002 op de Filippijnen gekocht en laat deze ombouwen.

Het nieuwe schip heeft de naam Supercat en biedt plaats aan 415 passagiers. Die Koegelwieck kan 312 personen overzetten. De nieuwe snelboot wordt overigens helemaal gestript en krijgt een nieuw interieur, nieuwe motoren en een nog niet bekende nieuwe naam. Doeksen is aan de aankoop en het opknappen van het 50 meter lange schip 4,5 miljoen euro kwijt. Het vaartuig vervangt in 2008 de vijftien jaar oude Koegelwieck.

Zie ook:
Landal krijgt eigen veerdienst (mrt, 2007)

Reageer op dit artikel