nieuws

Wagenings hotel legt stadsstrand aan

Hotel

Hotel en congrescentrum Hof van Wageningen heeft de stad een Gelderse primeur bezorgd: als eerste in de provincie beschikt Wageningen over een stadsstrand, aan de gracht pal achter het vorig jaar vernieuwde hotel.

Wagenings hotel legt stadsstrand aan

Op het grasveld tussen het hotel en de gracht heeft Hof van Wageningen 130 kubieke meter zand laten storten waarop strandstoelen en hangmatten staan en zelfs een Caribische strandtent waar drankjes, pannenkoeken en ijs besteld kunnen worden.

Ook is er een volleybalnet en verzorgt het hotel kinderactiviteiten, barbecues en evenementen. Het enige wat ontbreekt is zwemwater, want badderen in de gracht is verboden.

Frank van der Steeg van Hof van Wageningen is één van de initiatiefnemers van het strand: ‘We kwamen op het idee toen we op tv het stadstrand in Rotterdam zagen. Op deze manier kunnen de Wageningers die niet op vakantie gaan ook genieten van het strand en het mooie weer.’

Aan het eind van de zomer wordt geëvalueerd hoe het Wageningse strand bevalt en of het volgend jaar weer terugkomt. Eind augustus wordt het strand weer gewoon gazon.

Meer berichten over Hof van Wageningen:

Reageer op dit artikel