nieuws

Wageningse studenten voor 11 euro in hotel

Hotel

Minimaal 150 studenten van de Wageningen Universiteit (WUR) kunnen het komende studiejaar onderdak krijgen in hotel Hof van Wageningen. Voor 11 euro per nacht kunnen ze een gemeubileerde kamer huren met internetaansluiting en een parkeerplaats voor de fiets. Het bestuur van de Wageningse universiteit ondertekende vrijdag een overeenkomst met de hoteldirectie voor de noodopvang.

Wageningse studenten voor 11 euro in hotel

Het aantal studenten aan de WUR neemt al enige jaren sneller toe dan er huisvesting gebouwd kan worden. In september zijn er ruim vijfhonderd wooneenheden voor studenten meer dan vorig jaar, maar dat is nog niet genoeg. De universiteit is ook begonnen met een intensieve wervingscampagne voor kamers bij particulieren.

In het hotel in het centrum van de plaats zullen volgens een woordvoerder vooral buitenlandse studenten gaan wonen. Wageningen heeft zeer veel studenten uit andere werelddelen, die vanzelfsprekend niet kunnen wachten op huisvesting. Afgelopen twee jaar bracht de universiteit de buitenlanders tijdelijk onder in bungalows in een vakantiepark in Hoenderloo, maar de verbinding tussen dit Veluwse plaatsje en Wageningen bleek zeer tijdrovend.

Reageer op dit artikel